Hirdetmények

Dr. Tóth Szilvia - 2021-04-12

Tisztelt Pácienseink!

A koronavírus elleni ütemezett védőoltások beadása rendeléseink utolsó órájában történik.
Kérjük, problémáikkal, kérdéseikkel rendeléseink első 3 órájában keressenek minket.

Megértésüket köszönjük.

Dr. Tóth Szilvia - 2020-10-02

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus járvány miatt rendelésünkön továbbra is csak előzetes telefonos egyeztetést követően tudjuk betegeinket fogadni. Az Erodium rendszeren keresztül nincs lehetőség időpontfoglalásra.
Panasz esetén telefonon kérjen időpontot, vagy írjon emailt.
Légúti tünetekkel továbbra is tilos a rendelőben megjelenni, kérjük telefonáljon.
Ha fullad, lázas, hívjon mentőt!
A rendelő egész területén a maszkviselés kötelező (orrot és szájat is eltakaró maszk).
A megnövekedett számú telefonhívás miatt telefonvonalaink túlterheltek. Kérjük türelmüket, hívásaikat folyamatosan fogadjuk.
Nem sürgős kérdéseikkel, gyógyszer-, beutalókéréseikkel e-mailben is kereshetnek minket az info@praxisremedia.hu címen, vagy az Erodium felületen Erodium kártyával e-kérvényben.

Dr. Tóth Szilvia - 2021-01-27

Kedves Betegeink!

Hirdetményeink között megtalálják a koronavírus elleni védőoltásokról kiadott hivatalos tájékoztatót.

Ki kaphat védőoltást a koronavírus ellen?

Koronavírus elleni védőoltást csak az kaphat, aki regisztrált. Regisztrációra levélben van lehetőség, ha kapott ilyet. Ez esetben töltse ki és adja postára. Ha nem kapott levelet vagy már nincs meg, interneten regisztrálhat a vakcinainfo.gov.hu weboldalon. Kérem azokat, akiknek van megfelelő eszközük és internetkapcsolatuk, segítsék hozzátartozóikat, a környezetükben élő ismerőseiket a regisztrációban. Nem szükséges email címet megadni, ha valakinek nincs, de telefonszámot mindenképpen írjanak be. Kérem, ellenőrizzék le, hogy pontosak legyenek az elérhetőségi adatok, hogy fel tudjuk venni Önökkel a kapcsolatot.

Mi történik a regisztrációt követően?

A beérkező adatokat a Nemzeti Információs Szolgálat dolgozza fel. A regisztrált személyek listája a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz (NEAK, régebben OEP) kerül. A NEAK a saját adatbázisával összevetve szétválogatja a regisztrált betegeket háziorvosuk alapján.
Aki nincs háziorvosnál bejelentkezve, lakóhelye szerint kerül egy háziorvos listájához.
Ezt követően a betegeket életkoruk alapján két csoportra osztják: az 1962 előtt és után születettekre. Az 1962 előtt születettek mindannyian felkerülnek a háziorvoshoz kiküldött listára, függetlenül attól, hogy van-e betegségük. Így ezek a listák igen hosszúak (több száz fő). A lista elején a legidősebbek állnak.
Az 1962 után született regisztráltak közül az EMMI által kiadott diagnózisok alapján válogatja ki a NEAK a betegeket és ezt a listát küldik ki a háziorvosnak. Jelenleg ebből a korcsoportból a daganatos betegek, cukorbetegek, transzplantáltak, keringési betegségben szenvedők (a csak magas vérnyomás miatt kezeltek nem!) szerepelnek a listán. A későbbiekben várhatóan bővül a betegségek listája.
A háziorvosokhoz érkező listára a háziorvos nem vehet fel beteget. A NEAK ellenőrzi, hogy csak a listán szereplő betegek kapnak-e oltást.

Milyen oltóanyagot kaphatok?

Jelenlegi gyakorlat szerint a legidősebb betegek Pfizer oltóanyagot kapnak oltóponton, Moderna oltást a háziorvosnál. A Szputnyik oltásra is ebből a korosztályból választja ki és küldi az oltópontra a háziorvos az alkalmas betegeket. A háziorvosi rendelőben adható Sinopharm oltásokra is a 60 év felettiek közül kell kiválasztani a betegeket, utasítás szerint az időseket részesítve előnyben.
A 60 év alatti, fent felsorolt krónikus betegek oltása Astra Zeneca oltással történik a háziorvosi rendelőben.

Mikor kaphatom meg az oltást?

Minden héten a hét elején kapják meg a háziorvosok az egyes oltóanyagokkal aktuális héten oltható betegek létszámát. Igen rövid idő áll rendelkezésre, hogy megszervezzük az oltóponton és az háziorvosi rendelőkben az oltásokat. Mindig az aktuális héten oltható létszámról van adatunk, így nem tudjuk megmondani, hogy ki, mikor kerül sorra. Az elmúlt 1 hónap tapasztalatai alapján sem mondható meg, hogy mi várható, hiszen ez nagy mértékben függ az országba érkező oltóanyag mennyiségétől.

Választhatok-e oltóanyagot?

Ha felhívja Önt háziorvosa, hogy egy bizonyos oltóanyaggal van lehetősége oltásra, Ön természetesen mondhatja azt, hogy nem ezzel szeretné oltatni magát. Ezután Ön nem kerül a lista végére, ugyanúgy életkora szerinti rendben marad a listán. Azt nem tudjuk megmondani, hogy az Ön által előnyben részesített oltóanyag mikor érhető el az Ön számára.

A Pfizer és Moderna vakcinánál csak a súlyos allergiás reakció lehet ellenjavallat, az Astra Zeneca oltást Magyarországon 60 éves kor alattiaknak adjuk, a Sinopharm és Szputnyik vakcinánál az alapbetegségek és ezeknek súlyossága, esetleges kezeletlen volta alapján az orvos határozza meg, hogy ki kaphatja.

Kérem, figyeljék hirdetményeinket, honlapunkat.

Köszönjük türelmüket és együttműködésüket.

Dr. Tóth Szilvia - 2021-01-27

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ COVID-19 ELLENI VAKCINÁKRÓL (NNK által kiadott tájékoztató)

A fertőzéseket kiváltó kórokozók, köztük a vírusok okozta fertőzések ellen védőoltásokkal lehet a leghatékonyabban védekezni. Ez igaz az új koronavírus (SARS-CoV-2) okozta fertőzésekre is.
Csak a hatóságok által engedélyezett oltóanyagokat alkalmazzuk Magyarországon.
Az olthatóságról, beleértve az alkalmazandó oltóanyagról, az oltóorvos dönt.
A védőoltások nem okozhatnak COVID-19-betegséget.

Az oltóanyagok aktív immunizálásra javallottak a SARS-CoV-2 vírus által okozott COVID-19 fertőzés megelőzésére, melyek 18 évesek és idősebb személyeknél alkalmazható.

A védőoltás beadása oltási terv alapján történik majd a kijelölt oltópontokon.
A koronavírus elleni védettség kialakulásához általában két oltásra van szükség. A védőoltásokat az oltóanyagtól függően 21 napos, vagy 28 napos különbséggel szükséges beadni. Az oltottak védelme csak a vakcina második adagját követően alakul ki, várhatóan 1-2 héten belül. Az oltóanyagokat nem lehet felcserélni, első és a második oltást ugyanazon oltóanyaggal kell elvégezni. Mint minden vakcinánál, előfordulhat, hogy az nem véd meg minden beoltott személyt.

Az oltóorvos az oltást megelőzően kérdőív segítségével kikérdezi és fizikálisan megvizsgálja az oltandó személyt. Az oltás beadásáról, és az alkalmazandó oltóanyagról minden esetben az oltóorvos dönt.

Jelenleg a várandós nőknek, illetve a gyermekeknek, az oltás nem javasolt.
Felhívom a figyelmet, hogy a fogamzásképes nők második oltás után legalább 2 hónapig kerüljék a terhességet.
Azon személyek, akiknek kórtörténetében bármely oltóanyaggal, vagy gyógyszerrel kapcsolatos azonnali anafilaxiás reakció szerepel, nem kaphatják meg a védőoltást. A vakcina második adagját nem szabad beadni azoknak sem, akik anafilaxiás reakciót mutattak az első oltás alkalmazása során.

Bármelyik védőoltás után jelentkezhet oltási reakció. A lehetséges oltási reakciókra az oltóorvos fogja felhívni a figyelmet. Ezek azonban átmeneti reakciók, melyek szövődmények nélkül megszűnnek. A leggyakoribbak: fájdalom a beadás helyén, fejfájás, hidegrázás, fáradtság, izomfájdalom, láz, injekció beadási helyén jelentkező duzzanat. Nagyon ritkán előfordulhat: megnagyobbodott nyirokcsomók (hónalji nyirokcsomó duzzanata, érzékenysége), rossz közérzet, végtagfájdalom, álmatlanság, viszketés az injekció beadási helyén.
A felsorolt reakciók enyhítésére fájdalomcsillapító és / vagy lázcsillapító gyógyszerekkel (pl. Paracetamolt tartalmazó termékekkel) tüneti kezelés alkalmazható.

Az esetleges oltási reakciót a Nemzeti Népegészségügyi Központnak vagy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél lehet majd jelezni. https://www.ogyei.gov.hu/gyogyszer_mellekhatas

Az oltás ingyenes és önkéntes.

Korábbi hirdetmények

Dr. Tóth Szilvia - 2021-02-27

Tisztelt Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. március 24-én, szerdán rendelésünk áramszünet miatt elmarad.

Megértésüket köszönjük.

Dr. Tóth Szilvia - 2021-02-23

Tisztelt Páciensek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy rendelésünk az ütemezett koronavírus elleni védőoltások beadása miatt 2021. március 11-én 13-15 óráig, március 12-én 8-10 óráig tart.

Megértésüket köszönjük.

Dr. Tóth Szilvia - 2020-12-01

Tisztelt Páciensek!

Dr. Tóth Szilvia rendelése az 2020. december 21-31. között szabadság miatt elmarad.

Kérjük, szokásos gyógyszereiket szabadságunk előtt írassák ki.

Helyettesítés:
Dr. Albert András saját rendelési idejében.
A helyettesítés idején is szükséges telefonon bejelentkezni a rendelésekre.
E-kérvények teljesítése ebben az időszakban nem lehetséges. E-mail üzeneteikre 2021. 01. 104. után tudunk válaszolni.
Megértésüket köszönjük.

Dr. Tóth Szilvia - 2020-10-15

Figyelem!
20 db ingyenes influenza elleni védőoltás érkezett.
Rendelési időben telefonon lehet jelentkezni az oltásért.

Felvétele javasolt
- 60 év felettieknek
- krónikus betegeknek
- várandósoknak
- súlyos elhízás esetén
- egészségügyi dolgozóknak.

Jelenleg oltás patikai forgalomban nem érhető el

Dr. Tóth Szilvia - 2020-09-24

Tisztelt Páciensek!

Dr. Tóth Szilvia 2020. szeptember 30-án 12 óráig rendel.

Megértésüket köszönjük.

Dr. Tóth Szilvia - 2020-09-06

Tisztelt Páciensek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. szeptember 8-án, kedden táppénzes felülvizsgálat lesz, mely várhatóan 14:30-15:30-ig tart. Ezalatt a rendelés szünetel.
Megértésüket és türelmüket köszönjük.

Dr. Tóth Szilvia - 2020-06-23

Tisztelt Páciensek!

Dr. Tóth Szilvia nyári szabadsága 2020. július 24-től augusztus 19-ig tart.

Helyettesítés:
2020. 07. 24 - 08. 07: Dr. Orbán Győző saját rendelési idejében
2020. 08. 10 - 08. 19: Dr Albert András saját rendelési idejében

A helyettesítő orvosokat kizárólag előzetes telefonos időpont egyeztetés után kereshetik fel.
Időpontot, szokásos gyógyszerek kiírását rendelési idejükben a 06/27-358-104-es telefonszámon tudnak kérni.
A szabadságunk idején e-mailben, Erodium e-kérvényben gyógyszeríratás, leletbemutatás, tanács kérése nem lehetséges.
Első rendelési nap: augusztus 24., hétfő.

Dr. Tóth Szilvia - 2020-06-18

FIGYELEM!!!

INTERNETES IDŐPONTFOGLALÁSRA NINCS LEHETŐSÉG!

Dr. Tóth Szilvia - 2020-03-16

Rendelési idő változása

A koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben hozott rendkívüli intézkedések következtében Fót városában a felnőtt háziorvosi ellátás megváltozik.

Személyes találkozásra Dr. Albert Andrással és Dr. Orbán Győzővel nincs lehetőség!

Dr. Tóth Szilvia a saját körzetén kívül Dr. Albert András és Dr. Orbán Győző betegeit látja el az Egészségügyi Központban.

Amennyiben háziorvosával történt előzetes telefonos egyeztetést követően állapota feltétlenül orvosi vizsgálatot igényel, időpont-egyeztetés céljából telefonon jelentkezzen dr. Tóth Szilvia rendelésén.

Adminisztratív ügyek intézése és a szokásos gyógyszerek felíratása az alábbi telefonszámokon és időpontokban történik Albert doktor és Orbán doktor betegei részére:

06/27-358-104, 06/27-358-438

Hétfő 13-17
Kedd 8-12
Szerda 13-17
Csütörtök 8-12
Péntek 12-16
Gyógyszerigényüket az alábbi e-mail címeken is leadhatják:
Dr. Albert betegeinek: receptkeres.albert@gmail.com
Dr. Orbán betegeinek: receptkeres.orban@gmail.com

Távkonzultáció:
Dr. Albert Andrást elérhetik munkaidőben a 06/70-587-75-60-as telefonszámon.
Dr. Orbán Győzőt elérhetik munkaidőben a 06/20-421-64-41-es telefonszámon.

Rendelési idő az Egészségügyi Központban 2020. 05. 11-től 06. 19-ig:

Hétfő 13-17
Kedd 8-12
Szerda 13-17
Csütörtök 8-12
Péntek 12-16

Dr. Tóth Szilvia elérhetősége 06/27-358-104, 06/27-358-438, 06/20-992-89-60
Dr. Tóth Szilvia betegei receptigényüket e-mailben is leadhatják az info@praxisremedia.hu címen, vagy Erodium kártyával e-kérvényként az Erodium felületen.

A fent megadott telefonvonalak a nagyszámú megkeresés miatt rendkívül túlterheltek, ezért kérjük Önöket legyenek türelmesek, a személyes betegellátás mellett igyekszünk a telefont is felvenni.

Dr. Tóth Szilvia - 2020-02-04

Tisztelt Páciensek!

Dr. Tóth Szilvia rendelése 2020. 02. 05-én, szerdán 9-11 óráig tart hivatalos elfoglaltság miatt.

Megértésüket köszönjük.

Dr. Tóth Szilvia - 2019-12-07

Tisztelt Páciensek!

2019. december 16-tól 2020. január 2-ig dr. Tóth Szilvia helyettesíti dr. Albert Andrást és dr. Orbán Győzőt. Ebben az időszakban rendelési időnk módosul.
Hétfőn, szerdán és pénteken ill. december 31-én a megszokottól eltérően 10-14 óráig, kedden és csütörtökön változatlanul 13-17 óráig tart a rendelés.
Ebben az időszakban háziorvosi ellátásra időpont nem foglalható.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

Dr. Tóth Szilvia - 2019-11-06

Tisztelt Páciensek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy dr. Tóth Szilvia rendelése 2019. december 02-06-ig szabadság miatt elmarad.

Helyettesítés:
2019. 12. 02-03. hétfő, kedd:
Dr. Orbán Győző saját rendelési idejében:
hétfő 15-18
kedd 8-12
2019. 12. 04-06. szerda-péntek:
Dr. Albert András saját rendelési idejében:
szerda 14-18
csütörtök 8-12
péntek 13-16

Dr. Tóth Szilvia - 2019-10-22

Tisztelt Páciensek!

Dr. Tóth Szilvia 2019. október 24-én, csütörtökön hivatalos elfoglaltság miatt 14-17 óráig rendel.

Megértésüket köszönjük.

Dr. Tóth Szilvia - 2020-06-24

Tisztelt Páciensek!

Július 1. Semmelweis nap, az egészségügyben munkaszüneti nap.
Ezen a napon rendelésünk elmarad.

Sürgős esetben ügyeleti ellátás elérhető.

Dr. Tóth Szilvia - 2020-06-18

Az egészségügyi ellátás rendje Fóton 2020. június 15 - szeptember 30. közötti időszakban
(NNK 25305-22020/EÜIG, EMMI IV/5300/2020/EGPOL, NNK Eljárásrend 2020. 06. 12)

A sürgős ellátás kivételével egészségügyi ellátás kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban történhet.
Időpontot kell kérni:
minden háziorvosi rendelésre
vérvételre
nőgyógyászati vizsgálatra
hasi ultrahang vizsgálatra
fogászati rendelésre.

Légúti panaszokkal rendelkező és/vagy lázas beteg ne menjen személyesen a rendelőbe, telefonon vegye fel a kapcsolatot háziorvosával.

Amennyiben légúti panaszai is vannak, ne menjen vérvételre, szakrendelésre, fogászatra!

Az egészségügyi szolgáltatóknak biztosítaniuk kell a rendelőkbe érkezők előzetes kikérdezését, a testhőmérséklet mérését, a várókban a betegek közötti 1,5 méter távolságot.
Ennek érdekében kérjük, hogy az időpontra a rendelőbe érkező betegek a rendelő bejárata előtt várakozzanak, az asszisztens engedi be Önöket a kikérdezést és hőmérséklet mérést követően.

Az egészségügyi intézményekben az orr-szájmaszk viselése kötelező!

Ezek az intézkedések az Önök védelmét szolgálják.

Dr. Tóth Szilvia - 2020-03-17

Légúti tünetekkel rendelkező betegek ellátásával kapcsolatban 2020. 03. 17-én kiadott Országos Tisztifőorvos által kiadott rendelkezések:
-Az alapellátó praxisok dolgozói gondoskodjanak arról, hogy légúti fertőzésre utaló tüneteket (láz, köhögés, torokfájás és nehézlégzés) mutató beteg lehetőség szerint ne keresse fel személyesen a háziorvosi rendelőt. A lehető legtöbb beteget távkonzultáció (telefon, e-mail, facebook) keretein belül lássák el. Szükség esetén a légúti tünetet mutató beteg vizsgálata kizárólag megfelelően elkülönített módon történjen.
-Amennyiben a páciens légúti tünetekkel (láz, köhögés, torokfájás), de nehézlégzés nélkül a rendelőhöz érkezik, akkor az alapellátó praxis személyzete jogosult a pácienst arra utasítani, hogy térjen vissza otthonába és az ellátást távkonzultáció keretein belül folytassák. Az ellátás tehát nem tagadható meg, hanem távkonzultáció keretén belül folytatható. Ugyanez a helyzet minden olyan páciens esetében, akiknek személyes vizsgálata nem tűnik feltétlenül indokoltnak.
-Akut légúti tünetekkel rendelkező pácienst otthonában vizsgálni tilos. Ha nincs a páciensnek nehézlégzése, akkor telefonos távkonzultáció történjen. Ha a páciensnek nehézlégzése van, akkor az Országos Mentőszolgálatot kell értesíteni.

Kérjük saját érdekükben segítsék munkánkat!